FÖR MEDLEMMAR

2015-01-28

Äntligen telefoni!

Efter långt väntande, många diskussioner och envetet tjatande från vår sida så är det klart att telefonin hoppar igång. Porteringsdatum är beslutat till den 2 mars 2015.
 
Ni som har lämnat in underlag för portering kommer då att få hjälp med att flytta över ert gamla telefonnummer (alternativt få ett nytt om ni inte har något tidigare fast nummer). Överflyttningen kommer att ske gemensamt den 2 mars.
 
MEN, ni bör ta kontakt med ert telefonbolag och kontrollera att ert gamla abonnemang är uppsagt.
 
PTS rekommenderar att tjänsteleverantören ska se en portering som en uppsägning, men det är ingen lag och alla följer inte rekommendationen. Alltså rekommenderas ni att själva kontakta er tidigare telefonileverantör för att se till att avtalet verkligen sägs upp!
 
Precis som vi informerade om tidigare så innebär detta att ni som eventuellt har tre månaders uppsägningstid kommer att få dubbla avgifter under en period. Exempel på uppsägningstider enligt respektive företags hemsida är:
  • Telia har 1 månads uppsägningstid för privatpersoner.
  • Tele2 (Bredbandsbolaget) har 3 månaders uppsägningstid.
  • Universal Telecom har 1 månads uppsägningstid.
  • AllTele har 1 månads uppsägningstid.
Men hur just ditt avtal ser ut vet bara du.
 
Är det några oklarheter gällande telefonin så hör av er! Telefondosan kommer att skickas ut till var och en.Mer information om det tekniska kommer senare.
 
Styrelsen/ Marie A-de Wit